szeptember 2013 hónap bejegyzései

II. Martin János Emlékverseny – Horgászbazár Kupa

Rendezi: a Martin család, a TOHOSZ és a Bonyhádi VHE.

A verseny célja nem elsősorban az „éles” versenyzés, hanem inkább a baráti találkozó, megemlékezés az elhunytról.

mj

Időpont: 2013. 10.06.
Helyszín: Bonyhád, Szecska-tó

Nevezés: Martin Gábornál a 70/3337214 telefonszámon. A pálya befogadóképessége 50 fő, ezért az első 50 nevező jelentkezését tudjuk fogadni. /Határidő: okt.. 2./
Nevezési díj: 7000Ft, amely tartalmazza a pályabérlet, a rendezés, a díjazás, és az ebéd költségét.
A verseny jellege: Ötórás, egyfordulós, szektoronkénti értékeléssel.
Díjazás: létszámtól függően az 1-5. vagy az 1-10. helyezett tárgyjutalomban, az 1-3. helyezett trófea és tárgyjutalomban részesül.
A horgászvízről: A vízmélység partközelben 1-1,5 m, beljebb 2-2,5 m. A fogható halak jellemzően ponty, dévér, törpeharcsa, kárász, amur. A horgászhely gépkocsival megközelíthető.
Felhasználható csali, etetőanyag: max. 4liter élő csali, amelyből 0,5 liter etetőszúnyog lehet, max. 25 liter bekevert állapotú etetőanyag, amely tartalmazza a szemes csali mennyiséget is. A versenyen leg-alább 3 m–es gyűrűs haltartó használata kötelező!
Részletes program:

6:30-6:45 Regisztráció, nevezés
6:45-7:00 Sorsolás
7:00-9:00 Helyek elfoglalása, felkészülés
8:45 Alapozó etetés
9:00-14:00 Verseny
13:55 Ötperces jelzés
16:00 Eredményhirdetés

Edzési lehetőség: Az egyesület elnökével, Rab Zsolttal történő egyeztetés alapján (20/33-72-400)

Tájékoztató (2013 évi hogászat)

A vezetőség úgy döntött, hogy 2013 év november hónaptól, az elmúlt évekhez hasonlóan hogy minden szombat, és vasárnapi napon az elfogadott horgászrendnek megfelelően biztosítja a szecskai tavon a horgászati lehetőséget, kibővítve azzal, hogy ezeken a napokon nem csak ragadozó halakra, hanem a tóban található egyéb halak horgászatára is biztosít lehetőséget (ponty, keszeg, kárász, stb). Az év közbeni méret, és fajtakorlátozások természetesen ezen időszakban is érvényben vannak. A horgászat végleges befejezését a tógazda véleménye alapján a vezetőség dönti el, főképpen az időjárás függvényében. A közölt időpontot követően, az egyértelműség érdekében tájékoztatjuk a tagjainkat, hogy horgászatra már nem lesz lehetőség

Tájékoztató (törpeharcsa csapda)

A vezetőség úgy döntött, hogy az idei évtől folyamatosan megpróbálja csökkenteni, vagy megszüntetni a szecskai tóban (a következő évben a tőzeg tavakban is) a törpeharcsa állományt. Ez utóbbira több egyesületnél már pozitív példa van, ahol több év következetes munkájával, „csapdás” módszerrel teljesen lehalászták a törpeharcsa állományt.

Egyesületünk első lépcsőben 10 db csapdát helyezett el, és talán az előzőeket bizonyítja, hogy volt olyan kiemelés már, több alakalommal is, amikor az elhelyezett eszközökben 100-160 kg törpeharcsa került kifogásra. Az eredményesség érdekében kérjük minden tagunk együttműködését. Sajnos az elmúlt időszak alatt már tűnt el csapda, bízunk benne, hogy technikai okok miatt és nem eltulajdonítás okozta a kihelyezett csapdák létszámának a csökkenését. Kérjük, ha valaki megakaszt egy csapdát, és kiszedi a tóból, az adja azt a gátőrháznál.

Aki csapdát tulajdonít el, az fegyelmi vétséget követ el, tehát fegyelmi eljárást von a cselekménye maga után.

Mindenkinek közös célja kell, hogy legyen, hogy javítsuk más halaink életterét, de ezt csak közösen tudjuk megtenni, és minden tagunk odafigyelését kérjük a horgászatkor, hogy a közeljövőben élvezetesebb horgászatokban lehessen részünk.

A csapdák kezelésére kijelölt kollégák vannak. Más horgászok, nem vehetik ki a csapdákat, nem üríthetik őket. Természetesen a kivett halakból bármely tag vihet, de ahhoz a kivételnél jelen kell lennie.

Aki e szabályokat nem tartja be, azon taggal szemben a vezetőség fegyelmi eljárást kezdeményezhet.